Umudunu Kaybetme!!

Resmi görünce aa bu filmi izlemistim, cok güzeldi tepkilerini duyar gibiyim. Will Smith ve oglunun basrollerini paylastiklari, ülkemizde Umudunu Kaybetme adiyla gösterilen gercek hayattan uyarlanma harika bir film. Kemik ölcüm cihazi satisindan basarili bir borsaciya dönüsün duygusal ve ögretici anlatimi. Bir Hollywood filmi olmasina ragmen basarili olabilmek icin gerekli olan tüm önemli noktalari akici anlatimiyla izleyiciye sunuyor.



Caliskanlik ve Istek

Chris Gardner 1980' lerin basinda pahali kemik ölcüm cihazlari satisi yapan daha dogrusu yapmaya calisan, esine ve ogluna iyi bir hayat sunma derdiyle kosusturan bir baba rolünde. Basarili olabilmek icin gereken caliskanlik ve istege sahip aslinda. Yalnizca baslangicta izledigi yol biraz yanlis.


Azim ve Pozitif Düsünce

Chris Gardner' in cabalari sonuc vermeyince, karisi onsuz bir hayati tercih eder. Bu terk edilis Chris' i oldukca hirpalar ancak o yine de kemik ölcüm cihazlarini satma cabalarina devam eder. Hatta birkac tane satar. Bu sirada bir yatirim bankasinda staj imkani yakalar.

Girisim ve Eylem

Chris okul yillarinda iyi notlara sahiptir ancak yatirim bankaciligi hakkinda dünyadan bir haber olduguda kesindir. Yinede staj icin formu doldurur ve beklemeye baslar. Beklerken evde oturmak yerine harekete gecmeyi tercih eder. Bir sekilde basvurudugu sirketin üst düzey yöneticilerinden birine ulasir ve zekasini kullanarak yöneticinin dikkatini cekmeyi basarir, üstelik takside:)

Kaynaklar ve Tesadüf

Ölcüm cihazi satisi esnasinda kazandigi tecrübe yapmis oldugu staj esnasinda epey isine yarar. Gecmiste kazanilan tecrübelerin gelecekte birgün hic umulmadik sekilde karsimiza avantaj olarak cikabileceginin harika bir örnegidir bu bölüm.

Hedef

Chris basarmistir. Stajindan mezun olmus ve basari merdivenlerini tirmanmaya baslamistir artik. Bir tarafta yatirim bankaciligi stajinda basari sarti, diger yandan ogluna bakabilmek icin elinde kalan birkac ölcüm cihazini satma mecburiyeti hedefine ulasma zorunlulugunu beraberinde getirmistir.

Ve son söz;

HIc kimsenin sen yapamazsin demesine izin verme! Bir hayalin varsa onu korumak zorundasin. Insanlar yapamazlar ve seninde yapamayacagini söylerler. Eger gercekten birsey yapmak istiyorsan, git ve onu al!!

Tekrar tekrar izlenecek bir film, tavsiye edilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder