Mülakat Sonrasi 3 Önemli Asama



Cizgileri Netlestirin: Eger mülakat esnasinda sormayi unutmus iseniz, görüsmeden en erken üc gün sonra telefon ederek görüsme hakkinda bilgi alabilirsiniz. Mülakat sonuclari bazen üc günde sonuclanmayabilir. Bürokrasinin yalnizca devlet kurumlarinda karsilasilan bir durum olmadigini gözardi etmemelisiniz ancak maksimum bir hafta icerisinde normal sartlarda mülakat sonucunuz netlesmis olacaktir. Arama sonucunda almis olacaginiz olasi bir olumsuz cevap karsisinda anlayisli davranmayi ihmal etmeyin. Hak verirsiniz ki bu is icin tek basvuran kisi siz degilsiniz ve alacaginiz olumsuz cevap karsisinda göstereceginiz anlayis ve kibarlik ilerde size arti puan olarak dönebilir.


Tesekkür Mektubu Gönderin: Yalnizca ülkemizde degil dünyanin diger gelismis ülkelerinde de tesekkür mektubu cok yaygin bir davranis sekli degildir. Bir tesekkür mektubuyla hem nezaketinizi göstermis olursunuz hem de basvuruda bulunmus oldugunuz pozisyona ilginizi belli edersiniz. Mektubunuzda yapilan görüsmeden memnun kaldiginizi ( tabi memnun kaldiysaniz) ve firmanin bir parcasi olmaktan mutluluk duyacaginizi kisaca belirtin ve size vakit ayirdiklari icin insan kaynaklari departmanina tesekkür edin. Mektubunuzun yarim sayfayi gecmemesine özen gösterin.

Gevseyin ve Bekleyin: Mülakat sonrasi bekleme asamasinda olumlu ya da olumsuz her türlü cevaba hazirlikli olmaniz gerekir. Cok istediginiz bir pozisyon, iyi bir ücret ya da herhangi baska bir nedenle bu ise sahip olmak istiyor olabilirsiniz ancak birazcik kaderci olmayi da ihmal etmemelisiniz. Gereksiz gerginlik ve stresle yalnizca kendimize zarar vermis oluruz. Unutmayalim ki hayatta yasadigimiz hersey bizi daha güzel bir noktaya hazirliyordur. Yeter ki caliskan ve azimli olmayi elden birakmayalim. Mülakatlarinizin istediginiz sekilde sonuclanmasi dilegiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder