Güzellik Basari Getirir Mi?

Bakim, güzellik denilince akla ilk bayanlar gelir(di), artik sira biz erkeklerde. TNS arastirma kurulusunun yapmis oldugu arastirma dikkatimi cekti. Arastirma, artik erkeklerinde kisisel bakim ve güzellik konusunda bayanlar kadar iddiali oldugunu gözler önüne serdi.

Almanya' da 1000 erkek üzerinde yapilan arastirma sonuclarina göre; erkeklerin % 90' lik orani is hayatinda dis görünüsün önemli olduguna ve basari getirdigine inaniyor. 30 ila 37 yas arasi grupta bu oran % 97 iken 40-59 yas araliginda bulunan orta yas jenerasyonda oran % 85. 18 ila 29 yas arasi genc kusak calisanlarda dis görünüs sahip olduklari araba markasindan daha önemliyken 60 yas üzeri kesimde tam tersi bir durum söz konusu.

Arastirmada öne cikan bir baska nokta ise; kisisel bakim ürünlerine olan ilgi. 18-29 yas grubunda bulunan erkeklerin % 70' lik kismi düzenli olarak kisisel bakim ürünleri kullaniyor. 30-39 yas araliginda bu oran % 68 iken, 40-59 yas grubunun % 59' luk kismi düzenli olarak kisisel bakim ürünleri kullaniyor.

Arastirmanin en ilginc yani ise; 18-29 yas grubu erkeklerin % 11' i evde futbol maci izlerken yüzlerine salatalik maskesi yapmayi tercih ediyor. 40-59 yas grubu erkeklerin % 16' si ise kirisik giderici ya da farkli bitkisel ürünleri tercih ediyor.



Tüm bu veriler isiginda bir noktanin altini cizmekte fayda var sanirim: Kisisel bakim ürünleri satisi yapan ya da üreten isletmelerin erkeklerin bu ihtiyacini görmezden gelme gibi bir lükslerinin olmadigini rahatlikla ifade edebiliriz. Hep bayanlar erkeklerin tahtini sallayacak degil ya, birazda erkekler kendilerini göstersin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder