Isinizden Uzaktayken Gevsemek Icin Ipuclari

Tatiller ülkemizde isletme yöneticileri icin rahatlama, gevseme ve dinlenme dilimi olmaktan cok, arkada birakilan yogunlugu düsünme seansi seklinde geciriliyor. Tatilimiz;  “isyerinde bensiz durumlar nasil, acaba x müsteriyi kazanabildik mi, y antlasmasi zamaninda onaylandi mi'' ve benzeri yüzlerce soruyla bogusma anlari olarak harcanip gidiyor.  Oysa ki yeni calisma yilina hazir girmek, gecirdigimiz dönemin yorgunlugunu bünyemizden atmak bir isletme yöneticisi icin ciddi öneme sahiptir.Arastırmalar, isletme yöneticilerinin neredeyse yarısının bir yaz tatili icin bile cok yogun oldugunu ortaya koyarken, tatil yaparken dahi telefon ve email trafiginden kurtulunamadigini ortaya koyuyor. Bu yazimda, tatilimizi verimli gecirmek, yeni is dönemine hazir ve zinde girebilmek icin tatilde isten uzak kalmanin yöntemlerini kisaca belirtecegim, umarim faydasi olur.


1. Ilk Adim Hazırlık :

Siz uzaktayken calısanlarınızın,  kendi sorumluluk alanları hakkında son talimatlarını aldıklarından emin olun.  Böylece; yoklugunuzda islerini toparlamak zorunda olduklarını, herhangi bir sorun oldugunda kimin sizi bilgilendirecegini ve dönüs tarihinize kadar ne yapılması gerektıgını biliyor olacaklardir.

2.  
E- Maillerinizi haftada sadece bir kere kontrol edin 

Maillerinizi kontrol altında tutmak size huzur verir, özellikle de cözüm bekleyen  acil durumlardan haberdar olmak ıcın. Ancak mail trafiginde kaybolmamak icin yalnizca haftanin bir gününü bu ise ayirin.

3. Bir meslektasinizdan maillerinizi düzenli olarak  kontrol etmesini isteyebilirsiniz

Sizin adınıza cevap veren diger meslektasiniza maillerinizi iletin. Böylece  size gönderilen yazismalarin ve isteklerin gerı dönüsümü idare edilmis olur.  

4. Pasifken aktif durumda kalin!

Bir meslektasinizin maillerinizi düzenli olarak kontrol etmesi size ofiste olmasaniz bile hala ofis icinde aktif durumda oldugunuz duygusunu verir. Size gelen mailler sayesinde is yerindeki döngüyü kontrol ettiginizi hissedin.


5. Sizinle iletisime gecmeleri icin gerekli durumlari belirleyin
Örneğin, calisanlariza sizinle sadece kriz durumlarında iletişime gecmelerini tembihleyebilirsiniz. Tatil istekleri gibi daha az aciliyeti olan konuların bekleyebileceğini tatile ayrilmadan söylemelisiniz.

6. Telefon numaranızı sadece bir is arkadasınıza verin

Size sadece acil durumlarda ya da onaylanmayi bekleyen islemlerin gecikmemesi icin aramalarini tembihleyin. Sizinle iletisime gecebilecek kisilerin de konusma zamanini sinırlamayi unutmayin.

7. Is yerinden birini acil durumlari size bildirmesi icin gorevlendirin

Bu durum sizin onemli konularda guncel kalmanizi saglamanin yaninda acil durumlara karsi hazirlikli olmanizi saglar.

8. Harcama kararlari icin onay prosedürleri konusunda anlasin

Gitmeden once calisanlarinizi harcamalar konusunda bilgilendirin. Belirli bir miktar ustundeki odemelerin sizin tarafinizdan onaylanmadan odenmemesini isteyebilirsiniz (örnegin 5.000 TL den fazla miktarin)

9. Teknolojinin imkanlarindan faydalanin

Yaninizda sinyal alici tasiyabilirsiniz. Örnegin kayak yapiyorsaniz dogal olarak dagda olacaginizdan dolayi telefonunuz uzun bir zaman diliminde cekmeyebilir. Sinyal alici sayesinde eglenceli tatilinizde sinirli bir vakit ayirmayla islerin yolunda oldugunu kontrol edebilirsinz.

10. Smartphone’ unuzun uyarı sesini kısmayı unutmayın

Can sıkıcı “Bipp” sesine hoşcakal diyerek tatilinizin tadini cıkarın. Bu molayı hak ediyorsunuz! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder