30-60-90 Stratejisiyle 3 Ay Icerisinde Is Dünyasina Merhaba!

30 Günde: Ilk 30 günlük periyodda konsantre olun. Neden bir is bulmak istiyorsunuz? 5 yil icerisinde nerede olmak istiyorsunuz? Güclü yanlariniz ve hedefleriniz nelerdir?( yalnizca is hayati olmayabilir) Hedefinize ulasmak icin önerileriniz nelerdir? Yeni bir is icin hangi imkanlari kullanmayi düsünüyorsunuz? Tüm bu sorulara cevap verdikten sonra icinde bulundugunuz 30 günlük süre icerisinde CV' nizi güncelleyin ve yeteneklerinizi iyilestirin.

60 Günde: Ilk asamayi gectikten sonra, nereye gitmek istediginiz ve güclü yanlarinizi netlestirin. Sonuclari arzuladiginiz is kollariyla karsilastirin. Sosyal medya üzerinden uygun ilanlari bulun ve CV' nizi göndermeye baslayin. Oturup beklemek yerine sizi hedefinize ulastiracak diger bütün yollari arastirmaya koyulun. Mesleki fuarlar, konferanslar, daha önce gitmediginiz yerler kisacasi yeniliklere yogunlasin.

90 Günde: Son 30 günde stratejiniz üzerinde eksik noktalari tamamlayin. Red cevaplari ve olumsuzluklara kendinizi hazirlayin. Olumsuz geri dönüslerin nedenleri hakkinda objektif analizde bulunun. Neden sorusuyla problemleri bulup, nasilla iyilestirme yolundan ayrilmayin. Networkunuzu gelistirmeye devam edin. Yalnizca es, dost yada akraba degil onlarin arkadaslarinin arkadaslarina kadar ulasmaya calisin. Sosyal medya araclariyla kendi marketinginizi yapin. 30-60-90 stratejisi belki size is garantisi veremez ancak hic bir planinizin olmamasindan iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder